Kansainväliset valionarvot

Onko mahdollisuus kv-valionarvoon (C.I.B.) sinulle tärkeä?

Huomaathan, että 6.4.2010 jälkeen syntyneet rotukoirat, joilla on kolmen sukupolven sukutaulussa erikoisrekistereihin merkittyjä koiria, eivät voi tulla kansainvälisiksi valioiksi. Kooikerhondjien lyhyen jalostushistorian vuoksi monella Suomessa rekisteröidyistä koirista on vielä sukutaulussaan isoisovanhempia, jotka on rekisteröity G2-rekisteriin. Nämä koirat voivat näyttelyssä ottaa vastaan CACIBin, mutta CACIBejä ei vahvisteta FCIssä, eikä koirasta voi tulla kansainvälistä valiota. 

Mahdollisuus kansainväliseen valionarvoon on asia, joka sekä kasvattajan että toisaalta myös pennunostajan kannattaa huomioida ja miettiä omakohtaisesti, kuinka tärkeää on, että koirasta voi tulla kansainvälinen muotovalio. Jalostustoimikunta kannustaa sekä kasvattajia että pennunostajia kärsivällisyyteen. G2-sukupolven koirat ovat suomalaisilla koirilla useimmiten enintään kolmannessa sukupolvessa, joten yhden sukupolven tyytyminen "pelkkiin" kansallisiin valionarvoihin on hyvin nopeasti ohimenevä haitta. Huolellinen kasvatustyö edellyttää joka tapauksessa monitavoitteisia valintoja, jotka kantavat useamman sukupolven päähän.

Halutessasi voit pyytää jalostustoimikuntaa (jalostus@kooikerhondje.fi) tarkistamaan oman koirasi mahdollisuuden kansainväliseen valionarvoon.

Linkit Kennelliiton tiedotteisiin:

Sukutauluissa erikoisrekisterikoiria, kansainvälisiä valionarvoja ei vahvisteta (2011)
Tarkennus tiedotteeseen kansainvälisistä valionarvosta (2013)Luotu: 03.05.2014 10:29
Kirjoittanut Merja Suomalainen