Tutkimus kooikerhondjein selkäterveydestä

Alankomaiden Utrechtin yliopisto tekee tutkimuksen kooikerhondjen selkäterveydestä. Tutkimuksen kohteena on välilevyrappeuma ja mahdolliset mutaatiot FGF4 retrogeenissa.

Tutkimusta varten kerätään tietoja kooikerhondjeista, joilla on diagnosoitu välilevyrappeuma/välilevyn pullistuma/IVDD/kaventunut nikamarako. Koirista, joista on jo näyte joko Utrechtissa (ENM, vWD tutkimukset) tai Koirangeenit-geenipankissa Helsingin yliopistossa, voidaan käyttää näitä, jo olemassa olevia näytteitä.

Koirista, joista ei ole otettu näytteitä aiemmin, toivotaan verinäytettä (EDTA) lähetettäväksi Utrechtiin. Lisäksi tutkijat toivovat kaiken materiaalin, mitä koiran diagnosoinnista on käytössä (eläinlääkärin käyntikirjaukset (myös suomeksi), kuvantamiset kuten RTG, MRI, CT kuvat).

Tutkimuksen yhteyshenkilö on Henna Palmunen (henna.palmunen (at) gmail.com). Digitaalisen materiaalin voit lähettää Hennalle, sekä cc:nä osoitteeseen
ecgg (at) uu.nl. Laita sähköpostin otsikoksi kooikerhondje IVDD research. Kerro sähköpostissa myös missä iässä ensioireet todettiin ja tulivatko ne jonkin ulkoisen tapahtuman (onnettomuuden tms.) myötä vai alkoivatko oireet ilman ulkoista tapahtumaa.

Jos tarvitset käännösapua, Henna voi kääntää tekstisi englanniksi. Muista täyttää koirastasi ohessa oleva tietojenluovutuslupa, sillä ilman sitä, koira ei voi osallistua tutkimukseen. Tutkimus tehdään anonyymisti. Lisätietoja saa Hennalta yllämainitusta sähköpostiosoitteesta.

Tiedostot voi lähettää tutkijoille osoitteeseen: UVDL DNA diagnostics Yalelaan 108 3584 CM Utrecht Netherlands

 

Suomen Kooikerhondje ry, jalostustoimikunta
Henna Palmunen

 

 

Luotu: 16.02.2022 19:06
Kirjoittanut Kaisa Pelkonen