Kasvattajapostia

Hei kooikerhondjekasvattaja!

Taas on aika syksyisen clubipäivityksen! Ilmoitathan jalostustoimikunnalle vuoden aikana tietoosi tulleet kasvattiesi ja omien koiriesi jalostuksellisesti oleelliset tiedot, erityisesti perinnölliset sairaudet, mutta myös muut mahdollisesti periytyvät ja seurannan arvoiset sairaudet/ominaisuudet. Myös kuoliniät ja -syyt ovat edelleen kerättävää tietoa, jota erittäin mielellämme otamme vastaan!

Seuraamme tällä hetkellä esimerkiksi alapurennan ja puutteellisen kyynelkanavan aukon ilmenemistä rodussa. Myös polymyosiitti ja sen kaltaisesti oireilevat, diagnosoimattomat sairaudet ovat ajankohtaisia ja seurannassa. Erilaiset operaatiot, kuten polviin ja lonkkiin tai muihin niveliin kohdistuvat toimenpiteet otetaan myös mieluusti listoillle.

Kaksi jalostustoimikunnan edustajaa on lähdössä Hollantiin kansainväliseen jalostusseminaariin marraskuussa, joten jalostusneuvottelussa saatte kuulla ajankohtaisimmat uutiset maailmalta, mikäli sitä ei ole pidetty ennen seminaaria. Päivämäärää ei siis ole vielä päätetty. Seminaarin aiheet ovat jalostusohjeet eri maissa, Hollannin jalostusohjeet, populaation nykytila ja sen jalostaminen genetiikan näkökulmasta, yleiskatsaus populaatioon sekä jalostustietokanta ZooEasy. Ehkä saamme uutta tietoa myös Mandigersilta ENM:n suhteen!

Toiveita jalostusneuvottelun ajasta ja paikasta saa jälleen esittää, toivomme runsasta osallistumista!!

--

Suomen Kooikerhondje ry
Jalostustoimikunta
jalostus@kooikerhondje.fi

Luotu: 21.08.2014 15:40
Kirjoittanut Merja Suomalainen